Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο στην Καραϊβική

vuthisi_ploiou_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

To φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου Minouche αντιμετωπίζει τον κίνδυνο βύθισης 50 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Αϊτής στην Καραϊβική Θάλασσα. Το φορτίο που μετέφερε μετατοπίστηκε προς την αριστερή πλευρά του πλοίου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της έντονης φουσκοθαλασσιάς, προκαλώντας κλίση 30 μοιρών.

Το πλήρωμα έστειλε ένα σήμα κινδύνου προς τις τοπικές αρχές και εγκατέλειψε το φορτηγό πλοίο με μια σωστική λέμβο. Το φορτηγό πλοίο Minouche συνέχισε να επιπλέει στα ανοιχτά της Αϊτής, αλλά αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο ανατροπής και βύθισης.

Οι τοπικές αρχές οργάνωσαν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τα δώδεκα μέλη του πληρώματος, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες εμπόδιζαν τη διεξαγωγή τους και διατηρούσαν την ορατότητα σε χαμηλά επίπεδα. Ένα ελικόπτερο και πλοία που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση πλαισίωσαν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τους αγνοούμενους ναυτικούς.

Το φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου Minouche έχει συνολικό μήκος 70 μέτρα και μέγιστο βύθισμα 4,5 μέτρα. Το νεκρό φορτίο του πλοίου είναι 1.525 DWT και η ολική χωρητικότητα είναι 1.167 GRT. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1980 από τη Nordsoevaerftet στο ναυπηγείο της στο Ringkobing της Δανίας. Ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής του πλοίου είναι η αμερικανική εταιρεία Caribbean Ship Services.

Διαβάστε ακόμα