Βλάβη κυπριακού πλοίου έκλεισε τον Βόσπορο[pics]

kleistos_bosporos_meta_apo_blabi_ploiou__

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2014 το “Orient Crusader”, ένα κυπριακό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, όντας καθ ‘οδόν από το Norfolk, απ’ όπου είχε αποπλεύσει στις 29 Ιανουαρίου, προς το ουκρανικό λιμάνι Yuzhnyy, υπέστη βλάβη του κινητήρα στα Στενά της Κωνσταντινούπολης, στο Βόσπορο.

Το 21 μελές πλήρωμα του πλοίου αμέσως ειδοποιήσε το Κέντρο Ρύθμισης της Κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, τ’ οποίο απέστειλε τα ρυμουλκά “Kurtarma 4”, “Kurtarma 7” και “Kurtarma 9”, καθώς και τη σωσίβια λέμβο “Kıyı Emniyeti 1”.

Λόγω του κινδύνου στην πλοήγηση η κίνηση των πλοίων ανεστάλη για λίγο μέχρι την αγκυροβόληση του κυπριακού σκάφους στις 9.12 π.μ. Την ίδια μέρα λίγο αργότερα, στις 03:30 μ.μ. η κίνηση των πλοίων στο Στενό διακόπηκε και πάλι, αυτή τη φορά λόγω ομίχλης και κακής ορατότητας.

Το μήκους 255 μέτρων και χωρητικότητας 114.861 DWT πλοίο μετέφερε ένα φορτίο 107.999 τόνων άνθρακα, όπως και 483 τόνων καυσίμου και 144 τόνους άλλων προϊόντων καύσης.

Η βλάβη που υπέστη το πλοίο της Interorient Marine Cyprus Limassol προκαλεί εντύπωση αφού ναυπηγήθηκε το έτος 2010, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ένα σχετικά νέο σκάφος.

kleistos_bosporos_meta_apo_blabi_ploiou_

kleistos_bosporos_meta_apo_blabi_ploiou___

kleistos__bosporos_meta_apo_blabi_ploiou_

Διαβάστε ακόμα