Βουτιά στα κέρδη για Βαφειά

lpg_stealth_gas_vafeias_

Η Έλληνική ιδιοπκτήτρια εταιρεία πλοίων LPG StealthGas εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών στη Wall Street, καθώς ανακοίνωσε ένα μικρότερο κέρδος κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Εμφάνισε κέρδη 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίμηνο μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 4,1 εκατ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα τριμηνιαία κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 0,04 δολάρια, υπολειπόμενα των συγκλίνουσων εκτιμήσεων των 0,14 δολαρίων και των 0,13 δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο το 2013.

Τα έσοδα ήταν ανεβασμένα 5% φτάνοντας τα 31,2 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου αριθμού των πλοίων που επιχειρούν αυτή την περίοδο.

Η αναπτυξιακή στρατηγική της StealthGas θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσει 17 ακόμη πλοία μέχρι το 2017.

Ο Χάρης Βαφειάς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προειδοποίησε στα τέλη Αυγούστου ότι θα χρειαστούν μερικά τρίμηνα για να φανερωθούν τα θετικά αποτελέσματα αυτής της επέκτασης.

Πρ0όσθεσε ότι ανακοινώθηκαν “μειωμένες ανάγκες θέρμανσης στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με το κλείσιμο μεγάλου αριθμού διυλιστηρίων στην Άπω Ανατολή για συντήρηση ή αναβάθμιση”.

“Και πάνω απ’ όλα, ο θερμότερος καιρός στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε επέφερε αποτελέσματα τριμήνου πράγματι ασθενέστερα από ό,τι αναμενόταν”.

Ανέφερε επίσης ότι το τρίμηνο δεν ευνόησε τα παλαιότερα σκάφη και η StealthGas επηρεάστηκε καθώς χρησιμοποιούσε μερικά από τα πιο πεπειραμένα πλοία της στην αγορά spot.

Η εταιρεία ιδιοκτησίας LPG πλοίων έχει στρέψει το βλέμμα της προς την παραλαβή της νέας γενιάς νεότευκτων πλοίων της, ενώ εντείνει τις προσπάθειές της για να κρατήσει τα κόστη κάτω.

“Ο ισχυρός ισολογισμό μας με μόλις 36% συνολικού χρέους σε κεφάλαια και 124 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, καθώς και τα 224 εκατομμύρια δολάρια σε συμβατικά έσοδα, αποτελούν την ισχυρή βάση υποστήριξης της μελλοντικής ευημερίας της εταιρείας”, κατέληξε ο Βαφειάς.

Διαβάστε ακόμα