Βραβεύτηκε ο σεναριογράφος του «Captain Phillips»

captain_phillips_vraveutike_o_senariografos_

Ο σεναριογράφος του “Captain Phillips” τιμήθηκε με την ανώτερη διάκριση από τους ομότιμους του το Σάββατο στα ετήσια βραβεία της Ένωσης Σεναριογράφων (Writers Guild Awards), ένας θεσμός η βράβευση στον οποίον λειτουργεί ως προπομπός επιτυχίας στις κατηγορίες σεναρίου στα βραβεία Όσκαρ, που θα δοθούν σε ένα μήνα.

Ο “Captain Phillips”, ένα κινηματογραφικό έργο εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία ενός φορτηγού πλοίου που καταληφθεί από Σομαλούς πειρατές, έδωσε στον συγγραφέα Billy Ray το πρώτο του βραβείο καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου. Η ταινία βασίστηκε στα απομνημονεύματα από το 2010 του Richard Phillips “Το καθήκον ενός καπετάνιου” (“A Captain’s Duty”) για τη δοκιμασία που πέρασε.

“Νοιώθω υπόχρέος απέναντι στον καπετάνιο Richard Phillips, ο οποίος επέζησε από κάτι που ξέρω ότι θα με είχε σκοτώσει”, δήλωσε ο Ray παραλαμβάνοντας το βραβείο. “Είναι πραγματικά ο Captain Phillips αυτός που έγραψε αυτή την ιστορία, εγώ απλώς το κατέγραψα”, πρόσθεσε.

Οι νικητές των βραβείων πρωτότυπου σεναρίου και διασκευασμένου σεναρίου αυτής της τελετής έχουν κερδίσει τα αντίστοιχα βραβεία Oscar, τα οκτώ από τα τελευταία 10 χρόνια

Τα βραβεία Oscar θα απονεμηθούν στις 2 Μαρτίου.

Δείτε εδώ την ταινία Captain Phillips με Ελληνικούς υπότιτλους!

Διαβάστε ακόμα