Βρέθηκε το πρώτο πτώμα από το κοντέινερ που έπεσε επάνω στον Κυκλώνα [φωτο+βίντεο]

ploio_vithistike_logw_kyklwna

Στον εντοπισμό ενός πτώματος έφτασε η ομάδα διάσωσης που ψάχνει διασπώντες από το εξαφανισμένο κοντέινερ ανοιχτά στις Μπαχάμες.

Το πλοίο χάθηκε λόγω του κυκλώνα Joaquin και σύμφωνα με την Αμερικάνικη ακτοφυλακή, έχει βυθιστεί!

Πλέον οι ομάδες διάσωσης γνωρίζουν ότι το πλοίο έχει βυθιστεί, οπότε έχουν επικεντρωθεί σε τυχόν διασωθέντες που ενδεχόμενος υπάρχουν στην περιοχή.

Ακόμα, έχει ήδη βρεθεί σωσίβια λέμβος η οποία είχε σχεδόν καταστραφεί. Στη λέμβο δεν βρέθηκε κάποιο μέλος του πληρώματος, σύμφωνα με τον Mark Fedor της Αμερικάνικης ακτοφυλακής.

Συγγενής των αγνοουμένων ρίχνουν ευθύνες στον πλοίαρχο ο οποίος πήγε κατευθείαν προς τον κυκλώνα, ενώ με τα μέσα που διαθέτουν σήμερα τα καράβια, είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να αποφύγει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το El Faro είχε πορεία κατευθείαν προς το μάτι του κυκλώνα, που την Πέμπτη βρισκόταν περίπου 35 μίλια βόρειο ανατολικά των νησιών Crooked, στις Μπαχάμες. Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έφταναν τους 110 κόμβους ταχύτητα, σύμφωνα με τον Fred Pickhardt της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Περίπου στις 07.30 π.μ., τοπική ώρα, την 1η Οκτωβρίου, το κέντρο διοίκησης του Λιμενικού Σώματος στο Πόρτσμουθ της Βιρτζίνια έλαβε μια ειδοποίηση από δορυφόρο Inmarsat που ανέφερε ότι το El Faro έπεσε στον τυφώνα Joaquin.

joaquin.a2015274.1755.1km

Το πλήρωμα του πλοίου ανέφερε ότι το πλοίο είχε μείνει ακυβέρνητο και είχε μια κλίση 15 μοιρών.

Το υπό αμερικανική σημαία Ro-Ro φορτηγό πλοίο ήταν κοντά στα Crooked Island στις Μπαχάμες, καθ ‘οδόν προς το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

Το πλήρωμα ανέφερε το πλοίο είχε δεχτεί εισροή νερού, αλλά η πλημμύρα είχε περιοριστεί. Από τότε η επικοινωνία χάθηκε. Μια συνολική επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή αεροπλάνων, ελικοπτέρων, λιμενικών σκαφών και όλων των πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή. Το πλήρωμα αποτελείται από 28 πολίτες των ΗΠΑ και πέντε Πολωνών υπηκόων.

Screen-Shot-2015-10-02-at-2.27.33-PM

Σε δήλωσή της, η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου TOTE Maritime Puerto Rico, ανέφερε:

“Από τις 7:20 π.μ. τοπική ώρα την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου η TOTE Maritime Puerto Rico έχασε κάθε επικοινωνία με το El Faro. Η TOTE Maritime Puerto Rico συνεργάζεται στενά με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και όλους τους διαθέσιμους πόρους για να υπάρξει επικοινωνία με κάθε δυνατό μέσο”.

Την Κυριακή το βράδυ (4 Οκτωβρίου), η αμερικανική ακτοφυλακή ανέφερε ότι είχε ανακαλύψει ένα πεδίο συντριμμιών μεγέθους 225 τετραγωνικών μιλίων στην Καραϊβική Θάλασσα κατά τη διάρκεια της αναζήτησής του για το αγνοούμενο El Faro.Η κυριακάτικη ανακάλυψη του πεδίου συντριμμιών, που αποτελείτο από φελιζόλ, ξύλο, εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ήρθε λίγες ώρες μετά την αναφορά της υπηρεσίας ότι ερευνητές είχαν βρει “πολλά αντικείμενα”, συμπεριλαμβανομένων μιας γυαλάδας πετρελαίου, σωσίβιων και κοντέινερ στην ίδια περιοχή αναζήτησης.

EL_FARO

Στην ανακοίνωση της TOTE Maritime Puerto Rico, ειπώθηκε ότι ένα κοντέινερ που ανασύρθηκε “φαίνεται να προέρχεται από το El Faro”, αλλά σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ότι αυτό ή κάποιο από τα απολεσθέντα αντικειμένα ανήκουν στο αγνοούμενο πλοίο.

“Εντοπίσαμε τα αντικείμενα μέσω αεροσκαφών”, εξήγησε ο υπολοχαγός Gabe Somma, ο οποίος είπε επίσης ότι τα λιμενικά σκάφη βρίσκονται ακόμα αντιμέτωπα με τις κακές καιρικές συνθήκες προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή της τελευταίας γνωστής θέσης του πλοίου, περίπου 35 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά των Νήσων Μπαχάμες.

Διαβάστε ακόμα