Βρέθηκε υποβρύχιο που μετέφερε 1.8 τόνους κοκαΐνη! (video)

Ένα υποβρύχιο που κατευθυνόταν προς την Κεντρική Αμερική μεταφέροντας μία τεράστια ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε με επιτυχία από το Κολομβιανό πολεμικό ναυτικό στα ανοικτά των ακτών του Ειρηνικού.

Οι μονάδες της ακτοφυλακής εντόπισαν το υποβρύχιο εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών.
Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ένα ήμι-υποβρύχιο το οποίο τα καρτέλ έχουν κατασκευάσει με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στο υποβρύχιο επέβαιναν δύο άντρες από το Εκουαδόρ και ένας Κολομβιανός.

Η σύλληψη έλαβε χώρα κοντά στη δυτική ακτή της Κολομβίας σε μια τοποθεσία που είναι γνωστή για την προσαγωγή λαθρέμπορων ναρκωτικών.

Ο χαμηλού προφίλ σχεδιασμός του σκάφους είχε σκοπό να αποτρέψει τον εντοπισμό, αλλά η παρέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού σταμάτησε με επιτυχία την απόπειρα διακίνησης αυτής της τεράστιας ποσότητας.

Οι αρχές επαλήθευσαν ότι το φορτίο ναρκωτικών που μετέφερε το υποβρύχιο ήταν υδροχλωρική με αξία περίπου 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η αποτελεσματική επιχείρηση είναι η συνέχεια των επιχειρήσεων ναρκωτικών του Πολεμικού Ναυτικού το 2023, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την κατάσχεση περισσότερων από 20 πλοίων και πάνω από 32 τόνων κοκαΐνης.

Αυτή η ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε δεν είναι η μεγαλύτερη, αφού ο εντοπισμός του ημι-υποβρύχιου μήκους 30 μέτρων που βρέθηκε τον Μάιο μετέφερε πάνω από 3 τόνους κοκαΐνης.

Το Ναυτικό της Κολομβίας είναι αφοσιωμένο στην υπεράσπιση της επικράτειάς του και στην παύση της παράνομης δραστηριότητας παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες.

Διαβάστε ακόμα