Βρέθηκε χωρίς φορτίο το υπό πειρατεία τάνκερ

orapin_4_vrethike_xoris_fortio_

Το τάνκερ Orapin 4, που δηλώθηκε αγνοούμενο στις 27 Μαΐου μετά από πειρατική επίθεση, βρέθηκε, σύμφωνα με την Ταϊλανδέζικο Βασιλικό Ναυτικό.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι οι πειρατές κατέλαβαν το σκάφος και κατέστρεψαν όλο τον εξοπλισμό επικοινωνιών επί του σκάφους, ενώ το πλήρωμα βρέθηκε σώο και αβλαβές.

Ο Υποναύαρχος Karn Dee-ubol, γενικός γραμματέας και εκπρόσωπος του Ταϊλανδέζικου Ναυτικού, δήλωσε ότι η πληροφορία έφθασε χθες. Το Πολεμικό Ναυτικό ενημερώθηκε από την Thai International Tanker Company ότι το Orapin 4 βρέθηκε στο λιμάνι της Sri Racha στην επαρχία Chon Buri.

Το τάνκερ δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα ενόπλων ανδρών, ενώ ήταν καθ ‘οδόν από τη Σιγκαπούρη προς το Ποντιανάκ στο Kalimantan (Bormeo Island) με 14 ναυτικούς εν πλω. Κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο, οι πειρατές κατέστρεψαν όλο τον εξοπλισμό επικοινωνίας και ανέλαβαν τον έλεγχο του σκάφους.

Οι πειρατές έκλεψαν όλο το φορτίο του Orapin 4 (3 εκατομμύρια λίτρα diesel), άφησαν όμως αρκετά καύσιμα στο πλοίο για να επιστρέψει με ασφάλεια στην ακτή.

Ο Υποναύαρχος Karn Dee-ubol επιβεβαίωσε ότι το πλήρωμα βρέθηκε σώο και ότι μια περαιτέρω έρευνα σχετικά με το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα