Βυθίστηκε θαλαμηγός λόγω πυρκαγιάς ανοιχτά της Λευκάδας

Φωτο:http://lefkadapress.gr
Φωτο:http://lefkadapress.gr

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στο Θ/Γ σκάφος ”PLAYMATE” σημαίας Σουηδίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσου Μεγανησίου και Λευκάδας.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας για εκδήλωση πυρκαγιάς στο ανωτέρω σκάφος με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από το Τ/Χ σκάφος «ΕΥΗ» Τ.Π. 3321-ΣΤ΄ και μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι Λευκάδας και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, συνοδεία στελεχών οικείας Λιμενικής Αρχής, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για προληπτικές εξετάσεις.

Άμεσα στο σημείο που ευρίσκετο το φλεγόμενο σκάφος μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ «ΣΤΑΜΑΤΗΣ» Ν.Χ. 430, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδος προκειμένου κλιμάκιο και όχημα αυτής μεταφερθεί με το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ» Ν.Π. 10450 προς κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Λίγο αργότερα το θαλαμηγό σκάφος βυθίστηκε σε βάθος 100 μέτρων, ενώ στην περιοχή παρέμειναν το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ «ΣΤΑΜΑΤΗΣ» προς διασφάλιση της ναυσιπλοΐας.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Διαβάστε ακόμα