Δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την ανακαίνιση της ΑΕΝ Ύδρας

aen_ydras_

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για αναβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού σε όλη τη χώρα, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποίησε δωρεά για την ανακαίνιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας. Η σχετική σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου υπογράφηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη. Η νέα δωρεά εντάσσεται στη στρατηγική συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Υπουργείο με όλους τους φορείς της ναυτιλιακής κοινότητας, επ’ ωφελεία τόσο της ναυτικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όσο και της ναυτεργασίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση δωρεάς, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αναλαμβάνει την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων της Α.Ε.Ν. Ύδρας, μέσω εκτεταμένων εργασιών όπως η επισκευή σκυροδεμάτων και στοιχείων φέροντος οργανισμού διοικητηρίου και κυρίως κτιρίου, η στεγανοποίηση δωμάτων, καθώς και η επισκευή και συντήρηση όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Επισημαίνεται, ότι η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας είναι από τις πλέον ιστορικές σχολές του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1749 ως Σχολείο του Αγίου Βασιλείου και μετά εξελίχθηκε στην “Ναυτική της Ύδρας Σχολή” με πρωτοβουλία της τότε Δημογεροντίας του νησιού. Αποτελεί την παλαιότερη σε λειτουργία σχολή στον κόσμο και το σημερινό κτίριο που στεγάζεται χτίστηκε κατά τη χρονική περίοδο 1780 με 1810.

Διαβάστε ακόμα