Χανιά: Τα παιχνίδια της φάλαινας ξετρέλαναν τον κόσμο! (video & photo)

Μια μοναδική και σπάνια εμπειρία έζησε την Τρίτη μια οικογένεια Αμερικανών τουριστών δυτικά των Χανίων

Η πενταμελής παρέα, ανάμεσα τους και δύο παιδιά νοίκιασαν ένα φουσκωτό σκάφος 10 μέτρων για να επισκεφθούν τη Γραμβούσα και τον Μπάλο, δεν περίμεναν όμως αυτό που θα ακολουθούσε. Μόλις ένα μίλι από το ακρωτήριο Σπάθα μια φάλαινα έκανε την εμφάνιση της δίπλα στο σκάφος!

“Το θηλαστικό ήταν περίπου 15 μέτρα“, είπε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Χανιώτης σκίππερ Αλέξης Βαλιάνος και ήταν απίστευτα φιλική. “Ήταν καταπληκτική εμπειρία, μας δέχτηκε αμέσως, είμασταν μαζί μισή ώρα και αφού μας περιεργάστηκε έπαιζε μαζί μας σαν να ζητούσε συντροφιά. Γυρνούσε ανάποδα και περνούσε κάτω από το σκάφος, μας ακολουθούσε όταν προπορευόμαστε και γυρνούσε στο πλάι να μας δει όταν είμασταν δίπλα της“.

Όσο για το πώς αντέδρασε η οικογένεια των Αμερικανών; “Στην αρχή έμειναν άφωνοι, όταν ξεπέρασαν το φόβο εκστασιάστηκαν” μας είπε ο έμπειρος σκίπερ.

Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες του Αλέξη Βαλιανού, οι τυχεροί τουρίστες απόλαυσαν τη συντροφιά της φάλαινας, ενώ απαθανάτισαν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν δίπλα της.

Μετά την απίθανη αυτή συνάντηση που κράτησε 30 ολόκληρα λεπτά, η εκδρομή στη Γραμβούσα και τον Μπάλο συνεχίστηκε κανονικά αλλά είναι σίγουρο πως οι Αμερικανοί τουρίστες εκτός από τα πανέμορφα μέρη των Χανίων θα θυμούνται για πάντα την ξεχωριστή συνάντηση τους με μια φάλαινα στο Ακρωτήρι της Σπάθας.

ertnews.gr

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα