Ξεκίνησε η διάλυση και απομάκρυνση του «Ελίζαμπεθ» από το λιμάνι των Ν. Μουδανιών

Ξεκίνησαν σήμερα, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, οι εργασίες ανάρτησης, διάλυσης και απομάκρυνσης του Φ/Γ «Ελίζαμπεθ», που παρέμενε δεμένο στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών από το 2011. Στην έναρξη των εργασιών παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Φ. Τσιρούδας και ο αντιπρόεδρος Π. Κιλήτσος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι χαρούμενος, που μετά από τόσα χρόνια επίπονων και επίμονων προσπαθειών αυτή η υπόθεση φτάνει στο τέλος της. Μια υπόθεση, που μας ταλαιπώρησε αρκετά και χρειάστηκε συντονισμένη προσπάθεια και πίεση, για να μπορέσει να επιλυθεί.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθειά της τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. Επίσης, ευχαριστώ από καρδιάς τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών, Πλωτάρχη κ. Βασίλειο Γκουντέλια για τη συνδρομή στην όλη προσπάθεια και την άριστη συνεργασία, καθώς και όλους τους λιμενικούς υπαλλήλους, που βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν καθοδηγώντας τις εργασίες διάλυσης».

Να θυμίσουμε ότι το πλοίο «Ελίζαμπεθ» είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βάρνα της Βουλγαρίας και κατασχέθηκε μετά από έλεγχο του Λιμενικού Σώματος μεταξύ της θαλάσσιας περιοχής «Αγιόκαμπου» Πηλίου και Κασσάνδρας, καθώς βρέθηκε έμφορτο με λαθραία τσιγάρα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για περαιτέρω έλεγχο συνοδεία του Λιμενικού Σώματος στα Ν. Μουδανιά, όπου παρέμενε μέχρι και σήμερα.

Κι ενώ η κυριότητά του, ως προϊόν κατάσχεσης, ανήκε στο ελληνικό δημόσιο χρειάστηκε πλήθος ενεργειών, εγγράφων και νομικών κινήσεων -εξωδίκων προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με τη στήριξη του Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών, για να δοθεί η πολυπόθητη άδεια διάλυσής του.

Πηγή: ergoxalkidikis.gr

Διαβάστε ακόμα