Ξεκίνησε τη λειτουργία του, το πρώτο ελληνικό portal για την Ναυτική Ιστορία και Παράδοση

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο ελληνικό portal για την Ναυτική Ιστορία και Παράδοση. Το όνομά του: navalhistory.gr

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία του “Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας” (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) το οποίο αναζητά διαρκώς νέους και αποτελεσματικούς τρόπους για τη διάδοση και προβολή της Ναυτικής Ιστορίας, με τη βοήθεια της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό, πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε την έκδοση του “ΘΑΛΑΤΤΑ”, ενός ψηφιακού περιοδικού που διακινήθηκε δωρεάν διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του (www.elinis.gr). Η μεγάλη και θετική ανταπόκριση του κοινού έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να γίνει το επόμενο βήμα, δηλαδή η μετατροπή του περιοδικού σε μια πλήρη, λειτουργική και σύγχρονη ιστοσελίδα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένας διαδικτυακός χώρος που θα λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν την Ελληνική και την παγκόσμια Ναυτική Ιστορία και Παράδοση, ενώ η αρθρογραφία του portal θα καλύπτει ένα ακόμα ευρύτερο φάσμα, όπως Ναυτική Τεχνολογία, Ναυτική Ισχύ, Ναυτικό Δίκαιο, Τέχνη και Θάλασσα.

Πέρα από το ελκυστικό και άκρως λειτουργικό της στήσιμο, η ιστοσελίδα διαθέτει όλες τις δυνατότητες προσαρμογής απεικόνισης που είναι απαραίτητες για την ανάγνωση της από άτομα με προβλήματα όρασης. Επιπρόσθετα για κάθε άρθρο της υπάρχει ηχητικό αρχείο με την ανάγνωση του!

Όσοι λοιπόν αγαπούν αυτή τη θεματολογία δεν έχουν παρά να μείνουν συντονισμένοι στο www.navalhistory.gr Μια ιστοσελίδα με την σφραγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας.

Διαβάστε ακόμα