Χορήγηση 100 φιαλών ιατρικού οξυγόνου από την Minerva Marine του Α. Μαρτίνου

Η νοσηλεία περιστατικών covid-19 έχει αυξήσει τις ανάγκες σε οξυγόνο στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Το Τμήμα covid-19 μετά τα αυξημένα κρούσματα στο νησί το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει μεγάλη κατανάλωση καθημερινά σε οξυγόνο, αφού και οι 10 κλίνες που διαθέτει είναι συνεχώς κατειλημμένες.

Να σημειώσουμε ότι το σύστημα παραγωγής και οξυγόνου σε χειρουργεία και θαλάμους ασθενών του Νοσοκομείου, μία χορηγία του Γιάννη Χαλίκου, δεν επαρκεί σε αυτές τις έκτακτες ανάγκες, οπότε γίνεται προμήθεια φορητών φιαλών οξυγόνου μέσω διαγωνισμού από το ελεύθερο εμπόριο.

Λόγω των αυξημένων αναγκών, το τελευταίο διάστημα οι φιάλες οξυγόνου που προμηθεύεται το Νοσοκομείο εξαντλούνται με ταχείς ρυθμούς και η κλινική covid-19 είναι συνεχώς στα όρια της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, ως από «μηχανής θεός» στη δύσκολη κατάσταση, η οποία γίνεται πιο δύσκολη και λόγω των καιρικών συνθηκών για ένα είδος το οποίο απαιτεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας για τη μεταφορά του, σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 εκπρόσωπος της Ναυτιλιακής Εταιρείας “Minerva marine” είχε επικοινωνία με μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Καλύμνου. Μετά τη σχετική ενημέρωση από το μέλος του ΔΣ Ευαγγελία Μπιλλήρη έκανε γνωστό ότι η “Minerva marine” άμεσα, εντός της ημέρας θα προβεί στην προμήθεια 100 φιαλών οξυγόνου.

Μία αξιέπαινη ενέργεια από μία μεγάλη Ναυτιλιακή εταιρεία τη “Minerva marine” στην οποία εργάζονται αρκετοί Καλύμνιοι ναυτικοί και που πάντα βρίσκεται κοντά στο νησί της Καλύμνου.

ΠΗΓΗ: kalymnos-news.gr

Διαβάστε ακόμα