“Χτύπησε” τριάδα νεότευκτων capesize ο Αγγελικούσης

aggelikousis_

Ο Γιάννης Αγγελικούσης απέκτησε με μια αγορά τρία νεότευκτα capesize από τη Scorpio Bulkers σε μια συμφωνία αξίας 132 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Έλληνας μεγιστάνας πήρε το τρίο που η Scorpio έχει υπό κατασκευή στην τιμή των 44 εκάτ. δολαρίων το καθένα σε μια σπάνια συμφωνία στην αγορά capesize, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές.

Πρόκειται για την τελευταία κίνηση σε μια πολυάσχολη εβδομάδα για τον Αγγελικούση μετά την προσθήκη άλλων δύο VLCCs στην DSME, ενώ για τη Scorpio αποτελεί μια συνέχεια των προσπαθειών της να ενισχύσει τον ισολογισμό της με φόντο τη συνεχιζόμενη ύφεση στην αγορά.

Από μια εκτίμηση, οι πωλήσεις ωθούν την καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της Scorpio πάνω από την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης, η οποία ήταν λίγο πάνω από 2 δολάρια σήμερα.

Τα στελέχη της της Scorpio αρνήθηκαν να σχολιάσουν την τελευταία συναλλαγή της εταιρείας, ενώ μία ναυλομεσιτική πηγή προσδιόρισε ότι τα πλοία που αλλάζουν χέρια είναι το χωρητικότητας 180.000 dwt SBI Perfecto, το SBI Presidente και το SBI Churchill.

Τα δύο πρώτα πλοία κατασκευάστηκαν στην Daewoo Mangalia και το άλλο στο Sungdong.

Η πώλησή τους περιορίζει το βιβλίο παραγγελιών capesize της Scorpio στα 15 πλοία.

Ο ιδιοκτήτης φέρεται επίσης να πούλησε την προηγούμενη εβδομάδα ένα μικρότερο νεότευκτο πίσω στη Wisdom για περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμα