Υπηρέτης βίασε επιβάτισσα κρουαζιερόπλοιου επειδή τον έβρισε

amsterdam_cruise_ship_holland_america_

Ένας υπηρέτης σε κρουαζιερόπλοιο ομολόγησε ότι βίασε μια επιβάτισσα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και προσπάθησε να την πετάξει στη θάλασσα για να καλύψει το αποτρόπαιο έγκλημα του, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι.

Η 31χρονη επιβάτισσα πάλεψε με τον επιβάτη στην καμπίνα της και στο μπαλκόνι, και κατόρθωσε να διαφύγει στον διάδρομο, με το καλώδιο από το σίδερο για τα μαλλιά της να είναι ακόμη τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της στην προσπάθεια του να την πνίξει, σύμφωνα πάντα με την ένορκη κατάθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε στο πλοίο MS Nieuw Amsterdam της Holland America, που αναχώρησε από το Port Everglades της Φλόριντα στις 9 Φεβρουαρίου για κρουαζιέρα στην Καραϊβική.

Ο 28χρονος Ketut Pujayasa, ένας εργαζόμενος στις υπηρεσίες δωματίου από την Ινδονησία, συνελήφθη όταν το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι την Κυριακή με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας και της διακεκριμένης σεξουαλικής επίθεσης.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε στην κατάθεση του ότι θύμωσε με το θύμα όταν προσπαθούσε να της παραδώσει το πρωινό στο δωμάτιό της, και αυτή του απάντησε “Περίμενε ένα λεπτό, κάθαρμα”. Το βράδυ μπήκε στο δωμάτιο της με κλειδί από την υπηρεσία και της επιτέθηκε σεξουαλικά ως τιμωρία για την πρωινή προσβολή.

Αυτός την χτύπησε με ένα laptop και το ηλεκτρικό σίδερο για τα μαλλιά της, ενώ αυτή του δάγκωσε το χέρι του και προσπάθησε να τον μαχαιρώσει με ένα ανοιχτήρι. Η πάλη μεταφέρθηκε στο μπαλκόνι όπου ο δράστης ομολόγησε ότι προσπάθησε να την πετάξει στον ωκεανό, γνωρίζοντας ότι το πλοίο βρισκόταν εν κίνηση και ότι θα ήταν δύσκολο να βρεθεί στο σκοτάδι.

Ο δράστης φαίνεται στις κάμερες ασφαλείας του πλοίου να πηδάει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι ημίγυμνος στην προσπάθεια του να διαφύγει μετά την επίθεση.

Η Holland America εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό, ενώ δηλώνει ότι σε έρευνα ρουτίνας που προηγήθηκε της πρόσληψης του συγκεκριμένου υπαλλήλου το μητρώο του ήταν λευκό.

Το θύμα, που ανέφερε ότι ήταν λιπόθυμη κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους της επίθεσης, μεταφέρθηκε εκτός του πλοίου στην επόμενη στάση στην Ονδούρα, και μεταφέρθηκε αεροπορικώς σ’ ένα νοσοκομείο στη Νότια Φλόριντα.

Διαβάστε ακόμα