Ζεστό χρήμα μέσω του λιμανιού 330 Καράβια θα «δέσουν» στο Αίγιο!!!

limani_aigio_

Με σημαντικά θέματα συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Λιμενικού Ταμείου του δήμου Αιγιαλείας με τα βλέμματα ωστόσο να ξεχωρίζει η συζήτηση σχετικά με την διασύνδεση του νέου λιμένα με την Εθνική Οδό και η πρόταση για εξεύρεση άλλης λύσης παράλληλα με το …γνωστό έργο που παραμένει εδώ και χρόνια στα… χαρτιά.Η πρόταση που παρουσιάστηκε χθες παρόμοια με πρόταση που υπήρχε από την προηγούμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου είναι στην κατεύθυνση να περάσει ο δρόμος μέσα από τις εγκαταστάσεις της Χαρτοποιίας αποφεύγοντας έτσι την πολύπλευρη και πολυδάπανη διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Ωστόσο προκειμένου να προχωρήσει η ΜΠΕ απαιτείται να έχει εγκριθεί το «μάστερ πλαν» της Λιμενικής Επιτροπής και στο πλαίσιο αυτό όπως ανέφερε ο Δημ.Φιλιππάτος θα υπάρξει άμεσα σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας με θέμα την εκπόνηση master plan για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη της λιμενικής ζώνης του Αιγίου παρουσία στελεχών εξειδικευμένου μελετητικού γραφείου, όπου θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα.

Την ανάγκη άλλωστε να προχωρήσει άμεσα η διασύνδεση του Λιμένα με την Εθνική Οδό γεννάει για έναν επιπλέον λόγο η προοπτική έλευσης μέσω του λιμανιού αδρανών υλικών για την ΠΑΘΕ και ήδη υπάρχει σχετικό αίτημα από εταιρία «Λαρσινός» για την έλευση στο λιμάνι 330 καραβιών (με συχνότητα κάθε δύο ημέρες περίπου). Οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντικά θα είναι τα έσοδα για την πόλη…

Διαβάστε ακόμα