Ισπανία: 100.000 ευρώ πρόστιμο σε τάνκερ για απόρριψη πετρελαίου στη Μεσόγειο Θάλασσα!

Η Ισπανία φέρεται να έθεσε υπό κράτηση ένα δεξαμενόπλοιο και να επέβαλε πρόστιμο ύψους περίπου 100.000 ευρώ, μετά από παράνομη απόρριψη πετρελαίου στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών της Ισπανίας ανέφερε ότι η πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε κοντά στη πόλη Ταραγόνα, σύμφωνα με το Reuters.

Οι αρμόδιες αρχές ανέφεραν ότι αεροσκάφη και δορυφόροι βοήθησαν στον εντοπισμό της πετρελαιοκηλίδας.

Η κηλίδα, στην πρύμνη του πλοίου, εκτεινόταν σε έκταση 12,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Στόλου της Ισπανίας, τμήμα του υπουργείου Μεταφορών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το πλοίο θα παραμείνει υπό κράτηση έως ότου οι πλοιοκτήτρια εταιρεία καταβάλλει εγγύηση 100.000 ευρώ. Ανέφερε ότι πρόκειται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία.

Μιλώντας για την έκταση της ζημιάς, η υπηρεσία ανέφερε ότι δεν μπορούσε να εκτιμήσει πόσο η πετρελαιοκηλίδα είχε επηρεάσει τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς το πλοίο βρισκόταν στην ανοιχτή θάλασσα.

Σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου, οι ναυτιλιακές δραστηριότητες στις ακτές του Ατλαντικού και της Μεσογείου στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς πετρελαίου από πλοίο προς πλοίο (STS), έχουν αποδειχθεί σημαντική αιτία ανησυχίας.

Διαβάστε ακόμα