10ήμερη απεργία λιμενεργατών στην Πορτογαλία

docker_strike
Το σωματείο των φορτοεκφορτωτών στα πορτογαλικά λιμάνια της Λισαβόνας, του Σετούμπαλ και της Figueira da Foz ανακοίνωσε την προκήρυξη 10ήμερης απεργίας που αρχίζει στις 14 Νοεμβρίου ενάντια σε μια ενδεχόμενη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Τα λιμάνια που θα επηρεαστούν από την απεργία είναι το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο μεγαλύτερο στην Πορτογαλία, από την άποψη της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η απεργία δεν θα επηρεάσει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στη Σίνες, ούτε το δεύτερο μεγαλύτερο στην Λεϊσόες, κοντά στο Πόρτο, από τα οποία μαζί μεταφέρονται συνολικά τα τρία τέταρτα του συνόλου των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων.

Μια μεγαλύτερη σε εύρος απεργία των λιμενεργατών το 2012 ενάντια σε αλλαγές της εργατικής νομοθεσίας προκάλεσε πρόβλημα στις εξαγωγές της Πορτογαλίας, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε μια έντονη οικονομική κρίση και κρίση χρέους. Η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη πέρυσι, υποβοηθούμενη από την αύξηση των εξαγωγών και η οικονομική ανάκαμψη έχει επιταχυνθεί φέτος.

Διαβάστε ακόμα