113 παραβιάσεις των συνθηκών εργασίας των ναυτικών

MLC-Compliance-Time

Το Paris MoU ανέφερε ότι τους πρώτους 12 μήνες πού ισχύει η MLC 2006 (Maritime Labour Convention 2006), Έχουν εντοπιστεί ανεπάρκεις και μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς σε 113 πλοία.

Οι 113 παρατηρήσεις που αφορούν την MLC αντιπροσωπεύουν το 17,4% των συνολικών παρατηρήσεων του Paris MoU για την ίδια περίοδο, οι οποίες έφτασαν συνολικά τις 649.

Η MLC 2006 τέθηκε σε ισχύ στις 20 Αυγούστου2013 και σκοπός της είναι να προστατέψει τους ναυτικούς από τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης επί του πλοίου.

Όπως ανακοίνωσε το Paris MoU, το 39,5% των περιπτώσεων αφορούν την πληρωμή του πληρώματος, το 43,1% σε θέματα ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων, το 28,6% την επάνδρωση του πλοίου, το 15,4% την σίτιση και τροφοδοσία και το 10% της συνθήκες ενδιαιτήσεως του πληρώματος.

Το Paris MoU αποτελείται από 27 κράτη-μέλη τα οποία καλύπτουν όλη την Ευρώπη και τον βόρειο Ατλαντικό. Τα μέλη του είναι το Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία , η Ρουμανία, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμα: Τα ωράρια εργασίας των ναυτικών και γελοίοι νόμοι περί ωρών ξεκούρασης

Διαβάστε ακόμα