13 ναυτικοί εγκαταλελειμμένοι στη Σρι Λάνκα – κατασχέθηκε το πλοίο


Δεκατρία μέλη του πληρώματος του πλοίου γενικού φορτίου Sanad “έφτασαν στα όρια της λιμοκτονίας” μετά την εγκατάλειψή τους στο Colombo της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF).

Το πλοίο εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του, την Tylos Shipping & Marine με έδρα το Μπαχρέιν και κατασχέθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου για απλήρωτα χρέη στις λιμενικές αρχές.

Ο επιθεωρητής της ITF Ranjan Perera, ο οποίος βοήθησε τους έξι Ινδούς, τέσσερις Ιορδανούς και τρεις ναυτικούς από τη Μυανμάρ από το φορτηγό πλοίο με σημαία του Μπαχρέιν, ανέφερε ότι “έχουν μείνει χωρίς τροφή ή πόσιμο νερό και με αποθέματα καυσίμων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο κλείσιμο των γεννητριών, θέτοντας σε σε σοβαρό κίνδυνο το πλήρωμα”.

Η ITF δήλωσε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης δεν κατάφερε να πληρώσει στο πλήρωμα τους μισθούς τους για τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η οργάνωση στη Σρι Λάνκα προμηθεύει το πλήρωμα με κάποια αποθέματα τροφίμων και πόσιμο νερό, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με την έδρα της ITF στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου για να επιλύσει την κατάσταση των ναυτικών.

Τα προηγούμενα δεδομένα AIS του Sanad, που παρέχει η Marine Traffic, δείχνουν ότι το πλοίο έφθασε στο Colombo στις αρχές Ιουνίου του 2017.

Διαβάστε ακόμα