ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

139 εκατομμύρια έβγαλε από την προσφορά μετοχών η Gaslog Partners


Η ελληνική ναυτιλιακή του Πήτερ Λιβανού Gaslog Partners ολοκλήρωσε την δημόσια προσφορά των 5 εκατομμυρίων προνομιούχων μετοχών σειράς Α με σταθερή απόδοση 8,625%, αντλώντας περίπου 139 εκατ. δολάρια σε καθαρά έσοδα, μετά την αφαίρεση των αμοιβών των αναδόχων και άλλων εξόδων.

Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από τη δημόσια προσφορά για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, που μπορεί να περιλαμβάνουν μελλοντικές εξαγορές πλοίων, την αποπληρωμή δανείων, κεφαλαιουχικές δαπάνες και ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

“Επί του παρόντος, αναμένουμε ότι σε αυτούς θα περιλαμβάνονται μελλοντικές αποκτήσεις από την GasLog Ltd., τη μητρική μας”, ενημέρωσε η εταιρεία.

Τα συνολικά έσοδα της GasLog Partners από την πώληση των μετοχών ανέρχονται στα 138,61 εκατομμύρια δολάρια. Η πώληση έκλεισε στην τιμή 25 δολαρίων ανά τεμάχιο, συμπεριλαμβανομένων των 750.000 μετοχών που εκδόθηκαν μετά την πλήρη ενεργοποίηση εκ μέρους των αναδόχων των option τους για την αγορά επιπλέον μετοχών.

Οι Morgan Stanley, UBS Investment Bank, Citigroup και Stifel λειτούργησαν ως συνδιοργανωτές του βιβλίου προσφορών και οι ABN AMRO και BNP PARIBAS ενήργησαν ως συνδιαχειριστές της προσφοράς.

Ήδη το τελευταίο εξάμηνο η GasLog Partners έχει αποκτήσει από τη μητρική της εταιρεία δύο πλοία, το κατασκευής 2013 και χωρητικότητας 155.000 cbm GasLog Seattle και το κατασκευής 2016 και χωρητικότητας 174.000 cbm GasLog Greece.

Και μάλλον πλησιάζει η ώρα και για τρίτη αγορά πλοίου, αφού λεφτά υπάρχουν πλέον…