16 άνθρωποι στη θάλασσα μετά από φωτιά σε πολυτελές γιότ

16 άνθρωποι βρεθήκαν στην θάλασσα για να σωθούν, από την φωτιά που ξέσπασε σε πολυτελές γιότ, την Πέμπτη στα ανοικτά των ακτών στην Αυστραλίας. Ευτυχώς για αυτούς, τους περισυνέλεξε το πλοίο μεταφοράς container που πέρναγε από το σημείο.

Το – 41 μέτρων – γιότ, εξέπεμψε κλήση κινδύνου στης 17:50 το απόγευμα, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σκάφος και ενώ βρισκόταν περίπου 50 ναυτικά μίλια βόρεια του Cairns. Πλοίο container που βρισκόταν κοντά στην περιοχή, έλαβε το σήμα κινδύνου και έφτασε στο σημείο όπου και περισυνέλεξε τα 16 άτομα από τις σωσίβιες σχεδίες , περίπου στης 07:38.

Σε έκτακτη αναγγελία προς όλα τα πλοία προχώρησε η AMSA (Australian Maritime Safety Authority) στην οποία αναφέρει ότι «ρυμουλκό πλοίο της υπηρεσίας ήδη βρίσκετε καθ οδών με αποστολή την ρυμούλκηση του γιότ και την αξιολόγηση για τυχόν θαλάσσια ρύπανση».

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου «ΜΑΜΠΡΟΥΚ» ΝΠ 11754, το οποίο εκτελούσε περιηγητικό πλου, ότι κατά τον απόπλου από τον όρμο ¨ΦΟΙΝΙΚΑΣ¨ ν. Σύρου με προορισμό το λιμάνι του Πόρου παρουσιάσθηκαν κραδασμοί και δυσλειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής.

Οι 16 επιβαίνοντες (7 μέλη του πληρώματος και 9 επιβάτες) αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του όρμου, ενώ από το Λιμεναρχείο της Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Διαβάστε ακόμα

Στα επίπεδα των 1,6 δισ. δολαρίων έχουν ανέλθει από την αρχή του 2013 οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών σε αγορές πλοίων.

Η Allied Shipbroking στο εβδομαδιαίο της σχόλιο θέτει το ερώτημα αν τελικά οι αξίες των πλοίων έχουν φθάσει στο χαμηλότερο σημείο τους και αν όντως στις σημερινές συνθήκες τα πλοία αποτελούν μία ασφαλή επένδυση.

Οι Έλληνες έχουν αγοράσει 118 πλοία και έχουν επενδύσει 840 εκατ. δολάρια σε πλοία ξηρού φορτίου, 660 εκατ. δολάρια σε τάνκερ και 81 εκατ. δολάρια σε πλοία μεταφοράς κοντέινερ. Στα 5,6 δισ. δολάρια υπολογίζονται οι αγορές πλοίων από τα δέκα μεγαλύτερα ναυτιλιακά έθνη.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα