2 αγνοούμενοι από βύθιση πλοίου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Έντεκα άτομα διασώθηκαν, ενώ δύο παραμένουν αγνοούμενα μετά την βύθιση του πλοίου τους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στις 12 Ιανουαρίου.

Τρία διαδοχικά εμπορικά πλοία κατάφεραν να διασώσουν το πλήρωμά του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Do Minh Toan, σύμφωνα με την Ναυτική και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA).

Τα πλοία που απομακρύναν από την θάλασσα τους άτυχους βιετναμέζους ναυτικούς, είναι το containership με σημαία Μάλτας, Nordilly, το με σημαία νήσων Μάρσαλ Containership Asiatic Dawn, και το με σημαία Μπαχάμες MG Neptune.

Η MPA βρίσκεται σε επικοινωνία με πλοία που πλέουν στην περιοχή για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους ναυτικούς ενώ τα καλεί να πλέουν με προσοχή εφ’ όσον διέρχονται από εκεί.

Επιπλέον, η Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης (RSAF) έχει επίσης αναπτύξει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας Fokker-50 για να υποστηρίξει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η MPA δήλωσε ότι συντονίζει τη συνεχιζόμενη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τις αρχές της Μαλαισίας και της Ινδονησίας.

Περαιτέρω πληροφορές σχετικά με τους λόγους πίσω από την ανατροπή του πλοίου δεν έχουν ακόμη δοθεί.

Διαβάστε ακόμα