200 πληγέντες από διαρροή χημικών σε κοντέινερσιπ

pearl_river_bridge_diarroi_ximikon_

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ενημέρωσε ότι σχεδόν 200 άνθρωποι έχουν πληγεί από τη προχθεσινή διαρροή χημικών στο λιμάνι Laem Chabang του Κον Μπουρί από το κοντέινερσιπ Pearl River Bridge της εταιρείας K Line.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης, πάνω από 100 άτομα, κυρίως νέοι φοιτητές, νοσηλεύτηκαν με ερεθισμούς στα μάτια και τη μύτη, ναυτία, και κεφαλαλγία χθες, αφότου ένα κοντέινερ έπεσε πάνω στη δεξαμενή υγρού στο με έδρα το Χονγκ Κονγκ πλοίο Pearl River Bridge. Η συγκεκριμένη πτώση προκάλεσε τη διαρροή του εύφλεκτου χημικού ακρυλικό βουτύλιο στις 10:35 π.μ. περίπου τοπική ώρα.

Με το που εντοπίστηκε η διαρροή, το φορτηγό πλοίο διατάχθηκε να εγκαταλείψει αμέσως το λιμάνι Laem Chabang και να αγκυροβολήσει 10 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο αριθμός των ατόμων που επηρεάστηκαν από τη διαρροή του ακρυλικού βουτύλιου ανέρχεται σε 180. Μέχρι στιγμής, 35 άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό.

Το περιστατικό αυτό οδήγησε στην εκκένωση όλων των κατοίκων στην κοντινή κοινότητα.

Το δοχείο λέγεται ότι έπεσε κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης.

Διαβάστε ακόμα