2018: Έτος κόμβος για την τροφοδοσία LNG;

Η SGMF (Εταιρία για το Αέριο ως Ναυτιλιακό Καύσιμο) προβλέπει πως το 2018 θα σημάνει το σημείο καμπής για την τροφοδοσία ναυτιλιακών καυσίμων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η οργάνωση αυτή αυξήθηκε σε μέγεθος κατά 22 μέλη το 2017, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ονομάτων όπως οι Sovcomflot, KR, “K” Line και Novatek. Μέχρι τώρα η οργάνωση μετράει έξι πλοία κατασκευασμένα για μεταφορά δεξαμενών LNG και 119 πλοία σε λειτουργία παγκοσμίως που χρησιμοποιούν LNG ως καύσιμο.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Γενικού Διευθυντή της SGMF Mark Bell, “Έχουμε ήδη δει σημαντική αύξηση στον αριθμό έργων και υποδομών και αυτό είναι αναμφίβολα κάτι που μπορούμε να περιμένουμε καθώς η συνολικότερη ναυτιλιακή βιομηχανία ξεκινά να … συνειδητοποιεί τα τρομερά οφέλη της τροφοδοσίας με φυσικό αέριο”. “Έχω ερωτηθεί πολλές φορές πρόσφατα: ‘Πότε θα είναι το σημείο καμπής για την τροφοδοσία φυσικού αερίου;’ Και πιστεύω πως δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή που μπορούμε να δείξουμε. Αυτό που πιστεύω ‘όμως είναι ότι θα υπάρξει ένας τέτοιος ολόκληρος χρόνος, και αυτός ο χρόνος αλλαγής θα είναι σίγουρα το 2018”.

Τον τελευταίο χρόνο ανακοινώθηκαν ή και ξεκίνησαν να λειτουργούν πολλά πλοία υψηλής χωρητικότητας, όπως τα Crowley’s Jones Act con/ros El Coqui και το Taino τα οποία ανταγωνίζονται με τα TOTE’s Perla del Caribe και Isla Bella στην διαδρομή Φλόριντα – Πουέρτο Ρίκο.

Τον Νοέμβρη η CMA CGM ανακοίνωσε τα σχέδιά της για έναν νέο στόλο από ποντοπόρα φορτηγά πλοία χωρητικότητας 22.000 TEU που θα λειτουργούν με LNG. Τα τεράστια αυτά πλοία θα είναι από τα πρώτα εμπορικά πλοία τροφοδοτούμενα με LNG που θα διασχίζουν ωκεανούς. Η κατασκευή τους θα γίνει σε σε τρεις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η CSSC: τις Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group), Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding, και China Shipbuilding Trading Co. (CSTC)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του CMA CGM Group Rodolphe Saadé είπε σε δήλωσή του τα εξής: “Έχουμε πάρει την απόφαση να εξοπλίσουμε τα μελλοντικά μας πλοία χωρητικότητας 22.000 TEU με τεχνολογία αυστηρά επικεντρωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος,” και υπογράμμισε πως “Διαλέγοντας το LMG, η CMA CGM επιβεβαιώνει την φιλοδοξία της να είναι πρωτοπόρος δύναμη στην προστασία του περιβάλλοντος εντός της βιομηχανίας όντας πρωτοπόρος στις καινοτόμες και οικολογικά υπεύθυνες τεχνολογίες”.

Διαβάστε ακόμα