280 προσλήψεις καθηγητών στις ναυτικές σχολές

280 θέσεις ωρομίσθιων καθηγητών στη ναυτική εκπαίδευση προκηρύσσονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας, οι οποίοι θα στελεχώσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 τις Σχολές.

Επιπλέον προγραμματίζονται από το Υπουργείο Παιδείας πολιτικές επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και εκστρατεία για την παρότρυνση νέων ανθρώπων στο ναυτικό επάγγελμα, σε μια περίοδο που τα πλοία εξασφαλίζουν καλύτερους όρους διαβίωσης, σε σχέση με το παρελθόν.

Παράλληλα στα μέσα του μηνός έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, για να στηριχτεί η Ελληνική Ναυτιλία, η Ποντοπόρος Ναυτιλία, στο ύψιστο δυνατό πολιτικό επίπεδο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με παράλληλες προσπάθειες επιχειρείται η κατάργηση των γραφειοκρατικών και λοιπών προβλημάτων που κρατούσαν τα ελληνόκτητα πλοία μακριά από την ελληνική σημαία. Στόχος είναι ο Πειραιάς να γίνει έδρα όλο και περισσότερων ναυτιλιακών και παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Υπάρχει σημαντική κινητικότητα για την απελευθέρωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης από δεσμεύσεις που την κρατούν ανενεργή.

Διαβάστε ακόμα