ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 τόνοι ναρκωτικών βρέθηκαν σε ημι-υποβρύχιο στο Εκουαδόρ!

Ecuador_drugs
Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά τρεις ολόκληρους τόνους ναρκωτικών ανακάλυψαν πάνω σ’ ένα ημι-υποβρύχιο πλοίο που αναχαίτισαν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος του Εκουαδόρ την περασμένη Πέμπτη (17 Δεκεμβρίου) περίπου 380 μίλια από τη Manta.

Το ημι-υποβρύχιο πλοίο έφθασε στη Manta στις 21 Δεκεμβρίου στις 09:00 τοπική ώρα, ρυμουλκούμενο από ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού του Εκουαδόρ. Τρία μέλη του πληρώματος με κολομβιανή ιθαγένεια συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Εκουαδόρ και η Αστυνομία, σε συνεργασία με τους ομολόγους τους από την Κολομβία και την DEA, την αμερικάνικη υπηρεσία καταπολέμησης των ναρκωτικών, ακολούθησε την πορεία του πλοίου, αφού από την Τρίτη 15/12 είχαν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική δραστηριότητα. Στο λιμάνι, η δίωξη της Manabi ανέλαβε τη διαδικασία.

Ecuador_drugs_semisub

Ο Eduardo Charry, Ναυτικός Ακόλουθος της Κολομβίας στον Ισημερινό, δήλωσε ότι το ημι-υποβρύχιο πλοίο μάλλον έχει αναχωρήσει από το λιμάνι Cabo Manglares, στην περιοχή Nariño. Περιέγραψε ότι η περιοχή αυτή είναι δύσκολα προσβάσιμη, όπως και δύσκολα καταγράφεται, επειδή η έκταση της είναι 251.000 εκτάρια.

Η διαδρομή που ακολουθήθηκε στη θάλασσα από το πλοίο υποδεικνύει ότι προσπάθησε να ανεφοδιαστεί με καύσιμα κοντά στα Γκαλάπαγκος και είχε ως προορισμό το Ελ Σαλβαδόρ ή την Ονδούρα, στην Κεντρική Αμερική.

Ο Hugo Alvarez, περιφερειακός διευθυντής του Υπουργείου Ναυτιλίας, είπε ότι το σκάφος έπλεε σε κατεύθυνση ζιγκ-ζαγκ για να αποφύγει να εντοπιστεί και η αξία του φορτίου αποτιμάται περίπου σε 120 με 150 εκατομμύρια δολάρια.