5 αγνοούμενοι από βύθιση κρουαζιερόπλοιου του Αμαζόνιου

aqua_amazon
Ένα κρουαζιερόπλοιο βυθίστηκε στον ποταμό Αμαζόνιο, το Σάββατο 16/7 μετά από μια έκρηξη. Πέντε μέλη του πληρώματος του Aqua Amazon φέρονται να αγνοούνται και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν. Τη στιγμή του συμβάντος δεν υπήρχαν επιβάτες πάνω στο πλοίο.

Το πλοίο, που λειτουργεί από την Aqua Expeditions και διασχίζει το τμήμα του Αμαζόνιου στο Περού, βρισκόταν εν μέσω μιας τακτικής λειτουργίας ανανέωσης των αποθεμάτων όταν συνέβη ένα ατύχημα που προκάλεσε μια έκρηξη και είχε ως αποτέλεσμα τη βύθιση του πλοίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία El Comercio, το περιστατικό συνέβη στο λιμάνι του Enapu, κατά μήκος του ποταμού Itaya, στην περιοχή Punchana. Η έκρηξη φέρεται να ανοιξε μια τρύπα στο πλοίο, μέρος του οποίου βυθίστηκε.

Η εταιρεία εξέδωσε μια ανακοίνωσή στην οποία ανέφερε: “Καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης των αγνοουμένων ναυτικών. Όλη η επιχειρησιακή ομάδα βρίσκεται στην ξηρά παρέχοντας υλικοτεχνική υποστήριξη στις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης”.

Η αιτία του ατυχήματος βρίσκεται υπό διερέυνηση, ενώ ο ιδιοκτήττης της Aqua Expeditions Francesco Galli Zugaro γύρισε εσπευσμένα από το Λονδίνο στο Περού.

Το μήκους 40 μέτρων Aqua Amazon κατασκευάστηκε το 2007 και έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 24 επιβάτες και 17μελές πλήρωμα, ενώ ανακαινίστηκε το 2013.

Η Aqua Expeditions έχει άλλα δυο σκάφη πολυτελείας για ποτάμους, το Aria Amazon στο Περού και το Aqua Mekong στον ποταμό Mekong River στο Βιετνάμ και την Καμπότζη.

Ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό συνέβη νωρίτερα φέτος στον ποταμό Αμαζόνιο, όταν δύο επιβάτες έχασαν τη ζωή τους μετά από μια πυρκαγιά στην καμπίνα ενός International Expeditions πλοίου.

Διαβάστε ακόμα