5 μέλη του πληρώματος έδιωξε μεγάλη εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ μετά από καταγγελία για βιασμό γυναίκας δόκιμο

Οι ισχυρισμοί για σεξουαλική παρενόχληση είναι «ευρέως διαδεδομένοι στη βιομηχανία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων», σύμφωνα με μια γυναίκα φοιτήτρια, η οποία ισχυρίζεται ότι βιάστηκε ενώ εργαζόταν για ένα χρόνο στη θάλασσα σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Πέντε μέλη του πληρώματος μεγάλης εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τέθηκαν σε αναστολή, αλλά το φερόμενο θύμα ισχυρίζεται ότι από τις 50 γυναίκες που ήταν στην Αμερικανική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όλες ανέφεραν σεξουαλική παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον πέντε βιασμών ενώ εργάζονταν σε κάποιο πλοίο.

Δόκιμος αυτής της μεγάλης ναυτιλιακής έγινε συνήγορος θύματος όταν ξεμπάρκαρε από το πλοίο. Είπε: «Ο αριθμός των κοριτσιών που ήρθαν σε μένα για να αναφέρουν μια περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης είναι απολύτως ενοχλητικός. Από τότε που επέστρεψα από το πλοίο έμαθα για γυναίκες σε χαμηλότερες θέσεις που παρενοχλήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια του μπάρκου τους, και γνωρίζω ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 νέες γυναίκες εγγεγραμμένες στην Αμερικανική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού που βιάστηκαν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού τους. Και υπάρχουν φυσικά περιπτώσεις που δεν γνωρίζω».

Αναφέροντας λεπτομερώς το περιστατικό στον ιστότοπο Maritime Legal Aid & Advocacy (MLAA), η δόκιμος περιέγραψε μια εικόνα μέθης και πρόστυχης συμπεριφοράς και μίλησε ότι πιέστηκε πολύ να πιει αλκοολούχα ποτά σε σημείο που δεν μπορούσε να προστατέψει τον εαυτό της.

Μετά από ερώτηση στην εν λόγω ναυτιλιακή εταιρεία για τις εγγυήσεις που υπάρχουν για την προστασία των γυναικών στη θάλασσα, απάντησε ότι είναι ερευνά μία ανώνυμη καταγγελία για μια φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση σε πλοίο της εταιρείας με σημαία ΗΠΑ το 2019. Ακόμη τόνισε ότι η εταιρεία έχει αυστηρές πολιτικές για το αλκοόλ και τις σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις στα πλοία της.

5 μέλη του πληρώματος έχουν τεθεί σε αργία εν αναμονή της έρευνας. Αυτοί είναι ο πλοίαρχος, ο πρώτος μηχανικός, ο δεύτερος μηχανικός, και δύο ακόμη μέλη του πληρώματος της μηχανής.

Μετά την ανάρτηση του ιστότοπου Maritime Legal Aid & Advocacy (MLAA), πολλές γυναίκες έγραψαν για την υποστήριξη της δόκιμου, ενώ κάποιες από αυτές περιέγραψαν τις δικές τους εμπειρίες.

Κάποιος έγραψε: «Δυστυχώς, η σεξουαλική παρενόχληση στη ναυτιλιακή βιομηχανία επεκτείνεται και στα γραφεία. Είναι μια κουλτούρα ανεκτή από τη βιομηχανία. Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και εξαναγκασμού στα γραφεία της εν λόγω εταιρείας».

Ο Bill Woodhour, CEO της ναυτιλιακής δήλωσε «Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπημένοι για αυτό που διαβάσαμε. Παίρνουμε σοβαρά αυτήν την κατάσταση και ενοχλούμαστε από τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν σε αυτήν την ανώνυμη ανάρτηση, η οποία μόλις πρόσφατα ήρθε στην προσοχή μας. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα περιβάλλοντα εργασίας μας, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων, είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος χώρος εργασίας και έχουμε ξεκινήσει μια έρευνα από πάνω προς τα κάτω».

Διαβάστε ακόμα