5 νεκροί σε έκρηξη στην FPSO «Cidade de São Mateus»

ekriksh-se-FPSO-sthn-brazilia

Μια έκρηξη που σημειώθηκε πάνω στην πλωτή μονάδα παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (floating production, storage and offloading) FPSO Cidade de São Mateus είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον πέντε εργαζόμενων, τον τραυματισμό 10, ενώ τέσσερις εργαζόμενοι εξακολουθούν να αγνοούνται. Κατά τη στιγμή της έκρηξης, 74 εργάτες βρίσκονταν στο πλοίο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 24:50 τοπική ώρα χθες και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση διακοπή της παραγωγής. Σύμφωνα με την Petrobras η παραγωγή της μονάδας ήταν περίπου 2,2 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Οι προκαταρκτικές εκθέσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αιτία πίσω από την έκρηξη ήταν μια διαρροή αερίου σε ένα από τα μηχανοστάσια.

Το πλοίο FPSO Cidade de São Mateus είναι επί του παρόντος ναυλωμένο για την Petrobras και λειτουργεί από την BW Offshore στο Camarupim Field στ’ ανοιχτά της Βραζιλίας. Στο Camarupim Field παράγεται κυρίως φυσικό αέριο και συμπυκνωμένα παράγωγα.

Το αέριο μεταφέρεται στην ξηρά μέσω ενός αγωγού, όπου επεξεργάζεται και στη συνέχεια αποθηκεύεται επί του σκάφους. Το πλοίο έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 10 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, καθώς και 35 χιλιάδες βαρελιών πετρελαίου σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε ακόμα