5,3 δις δολάρια τα έσοδα για την Διώρυγα του Σουέζ το 2017

Καλό έτος ήταν το 2017 για την Διώρυγα του Σουέζ καθώς η υψηλή κίνηση στο πέρασμα έφερε περίπου 5,6% αύξηση εσόδων, φτάνοντας τα 5,3 δις δολάρια.

Ο επικεφαλής της αρχής του καναλιού Αντιναύαρχος Mohab Mameesh δήλωσε πως η ναυτική κίνηση στο κανάλι αυξήθηκε κατά 4,6% σε σύγκριση με το 2016.

Η αύξηση της κίνησης είχε ως αποτέλεσμα 7,1% υψηλότερη καθαρή χωρητικότητα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μεγέθη του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τον Αντιναύαρχο, τα υψηλότερα μεγέθη αντικατοπτρίζουν τη σημασία του καναλιού για το διεθνές εμπόριο. Επιπλέον πρόσθεσε πως το κράτος επιχειρεί να επωφεληθεί από τον τεράστιο όγκο φορτίων που περνούν από το κανάλι κάθε χρόνο εφαρμόζοντας ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή. Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία βιομηχανικών ζωνών και τη δημιουργία ενός πιο ελκυστικού κλίματος για τους επενδυτές.

Τον Δεκέμβριο, πέρασαν από το κανάλι 74 πλοία σε 24 ώρες, ποσό ρεκόρ περάσματος πλοίων σε μια μέρα για την ιστορία του καναλιού. Τα 74 αυτά μεγάλα πλοία μετέφεραν συνολικά 5,2 εκατομμύρια τόνους φορτίο, μέγεθος επίσης ρεκόρ για μια μέρα.

Τον Αύγουστο του 2017, η αρχή του καναλιού μείωσε τα διόδια για τους μεταφορείς φυσικού αερίου που λειτουργούν μεταξύ του Αμερικανικού Κόλπου, της ζώνης του Αραβικού Κόλπου, της Ινδίας και των ανατολικών λιμανιών της. Έπειτα από τις μειώσεις ακολούθησαν εκπτώσεις προς πλοία ξηρού χύδην τον Απρίλιο του 2017 καθώς η αρχή του καναλιού προσπαθεί να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερα πλοία να περάσουν το κανάλι.

Διαβάστε επίσης: Υπό κράτηση πλοίο για χρήση drone στη Διώρυγα του Σουεζ

Διαβάστε ακόμα