6 άνθρωποι ξεκίνησαν με τα τριμαράν τους για ένα ταξίδι 21,600 μιλίων διάρκειας 50 ημερών!

Την Κυριακή, ξεκίνησε ένας ιστορικός αγώνας στον ωκεανό καθώς έξι σκίπερς ξεκίνησαν από τη Βρέστη της Γαλλίας, έναν πρωτοποριακό πλου 40.000 χιλιομέτρων!

Αυτό το γεγονός, γνωστό ως Ultim Challenge, απαιτεί από τους συμμετέχοντες να πλέουν σε θάλασσες υψηλού κινδύνου με ένα τριμαράν, με στόχο την ολοκλήρωση αυτής της πρόκλησης να αναμένεται να γίνει εντός 50 ημερών.

Ξεκινώντας από τη Βρέστη, τα 6 τριμαράν διέσχισαν γρήγορα τον Βισκαϊκό Κόλπο, στοχεύοντας στο ακρωτήριο Finisterre για με αναμενόμενη άφιξη νωρίς τη Δευτέρα.

Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι ο Charles Caudrelier στο Edmond de Rothschild, ο Tom Laperche στο SVR Lazartigue, ο Thomas Coville στο Sodebo, ο Armel Le Cleac’h στο Banque Populaire, ο Anthony Marchand στο Actual και ο Eric Peron στο Adagio. Κάθε σκιπερς κυβερνά ένα τριμαράν μήκους 32 μέτρων, ένα σκάφος το οποίο έχει ένα κύριο κύτος και δύο μικρότερες εξάρσεις.

Η διαδρομή του αγώνα, εκτείνεται σε 21.600 ναυτικά μίλια, περνώντας από σημεία ορόσημα όπως το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, το Ακρωτήριο Leeuwin και το Ακρωτήριο Χορν. Το ρεκόρ για αυτό το σόλο ταξίδι με trimaran είναι 42 ημέρες, και σημειώθηκε από τον Francois Gabart το 2017.

Τα Trimaran, γνωστά για την ταχύτητα τους, αντιμετωπίζουν επίσης κινδύνους λόγω της ευθραυστότητα τους σε σύγκριση με τα monohull. Μόνο επτά άνθρωποι έχουν ολοκληρώσει έναν πλου με σόλο τριμαράν, με μόνο τέσσερις να ολοκληρώνουν χωρίς διακοπή.

Πριν από την αναχώρηση, οι σκιπερς είχαν ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Marchand τόνισε την εξαιρετική φύση του αγώνα, ενώ ο Le Cleac’h, ξεκινώντας το πρώτο του παγκόσμιο ταξίδι trimaran, εξέφρασε περηφάνια για τις ρίζες του από το Finistere. Ο Laperche, κάνοντας τον πρώτο του περίπλου, είπε ότι είναι ανυπόμονος και ενθουσιασμένος, ενώ ο Caudrelier τόνισε τη σημασία του να τελειώνει κανείς με ένα άθικτο σκάφος, υπογραμμίζοντας το μέγεθος της πρόκλησης.

Διαβάστε ακόμα