Την Τετάρτη κοντά στο Steigen στη Νορβηγία το αλιευτικό πλοιάριο Fisktrans έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω κακοκαιρίας. Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος δεν κατέστει δυνατό να επιδιορθώσουν την βλάβη και ζήτησαν βοήθεια από το κέντρο διάσωσης Nord-Norge.
Στο σημείο έφτασαν δύο διασωστικά σκάφη και ένα ελικόπτερο Sea King. Μετά από κάθε προσπάθεια που έγινε από το πλήρωμα, αποφασίστηκε στις 0700 το πρωί από τον καπετάνιο και τις αρχές η εγκατάλειψη του πλοίου.
Λόγω της κακοκαιρίας και των μεγάλων διατοιχισμών του πλοίου, το ελικόπτερο δεν μπορούσε να ανεβάσει το πλήρωμα επάνω. Έτσι θα έπρεπε να πηδήξουν στη θάλασσα ώστε να τους ανεβάσουν με ασφάλεια. Φορώντας σωσίβια, ένα-ένα τα μέλη του πληρώματος έπεφταν στο νερό και εν συνεχεία τους ανέβαζε επάνω το ελικόπτερο. Όλα τα μέλη του πληρώματος βρισκόντουσαν στο ελικόπτερο στις 0719.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί