8 μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικοί σε ναρκωτικές ουσίες


Μόλις μία εβδομάδα μετά, όπου 10 μέλη του πληρώματος Pride of Canterbury απολύθηκαν γιατί βρέθηκαν θετικοί σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, οκτώ μέλη του πληρώματος από την P & O Ferries ropax spirit of Britain βρέθηκαν θετική στη χρήση κοκαΐνης και κάνναβης. Το πλοίο πραγματοποιεί δρομολόγια στο κανάλι της Μάγχης.

Η P & O πραγματοποίησε έλεγχους για χρήση ναρκωτικών μέσω των ούρων σε 106 μέλη του πληρώματος του Spirit of Britain, βρίσκοντας 8 μέλη του πληρώματος θετικά. “Κανένα από τα οκτώ μέλη δεν ήταν αξιωματικός και όλοι τους έχουν ανασταλεί, ενώ περιμένουμε την επιβεβαίωση της επίσημης ανάλυσης των δειγμάτων τους,” ανακοίνωσε η P & O Ferries. Δεν έχει γίνει σαφές αν τα μέλη του πληρώματος έκαναν χρήση ναρκωτικών επί του σκάφους ή είχαν κάνει στην ξηρά πριν επιβιβαστούν και προσληφθούν στο πλοίο.

“Από τα 13 άτομα του Pride of Canterbury που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ τον περασμένο μήνα, δέκα έχουν απολυθεί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα. Δύο δείγματα βρέθηκαν να είναι αρνητικά και τα δύο άτομα έχουν επιστρέψει στην εργασία τους”, πρόσθεσε η εταιρεία. «Λειτουργούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι της κατάχρησης ουσιών και σε κάθε εργαζόμενο που δεν συμμορφώνονται με αυτό, θα απομακρύνεται.»

Μια ανώνυμη πηγή είπε στην Daily Mail του Ηνωμένου Βασιλείου ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι απέτυχαν εξετάσεις τους δεν είχαν δίπλωμα ναυτικού. “Είναι ακριβώς το υπηρετικό προσωπικό του ξενοδοχείου, οι άνθρωποι στο εστιατόριο και το μπαρ του πλοίου, και μερικοί που βοηθούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα.” Ακόμα, η πηγή παρατήρησε ότι «ο καθένας έχει καθήκοντα ασφάλειας επί του πλοίου,” και ότι σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών τα μέλη του πληρώματος δημιουργούν «ένα θέμα ασφάλειας πραγματικά -. Δεν είναι καλό”

Διαβάστε ακόμα