9 άνθρωποι βρέθηκαν παγιδευμένοι μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Ρότερνταμ!

9 άνθρωποι βρέθηκαν παγιδευμένοι μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Ρότερνταμ κατά την διάρκεια έρευνας από τις αρχές οι οποίες έψαχναν για ναρκωτικά.

Αν και η διάρκεια της παραμονής τους μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο παραμένει άγνωστη, εκπρόσωπος της Hutchison Ports ECT Rotterdam ισχυρίστηκε ότι οι αρχές εισέβαλαν στο κοντέινερ για έλεγχο σχετικά με παρτίδα ναρκωτικών. να πάρουν μια παρτίδα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων RTV Rijmond, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν όταν οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο παραδέχτηκαν ότι είχαν δυσκολία στην αναπνοή. Η ομάδα των ανδρών, ηλικίας 18 έως 23 ετών, εξετάστηκε από νοσιλευτικό προσωπικό πριν τεθούν υπό κράτηση. Το μεγαλύτερο ολλανδικό πρακτορείο εφημερίδων De Telegraaf ανέφερε ότι τον τον Σεπτέμβριο, 110 άτομα συνελήφθησαν σε διάστημα 10 ημερών ενώ προσπαθούσαν να ανακτήσουν ναρκωτικά που υπήρχαν μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Μόνο στις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνελήφθησαν 25.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του λιμανιού Jan Janse, μια κοινή τακτική που εφαρμόζουν τα καρτέλ των ναρκωτικών είναι να οδηγούν ένα κοντέινερ με ανθρώπους στο λιμάνι. Στη συνέχεια, ο οδηγός του φορτηγού που κουβαλάει το κοντέινερ το μεταφέρει και το αφήνει κοντά στο σημείο όπου κρύβονται τα ναρκωτικά, επιτρέποντάς τους να παραλάβουν τα ναρκωτικά αργότερα.

“Αυτό είναι δυνατό μόνο λόγω των διεφθαρμένων ατόμων που εργάζονται στις μεταφορικές και λιμενικές εταιρείες”, εξήγησε. Επιπλέον, οι υπάλληλοι ανακαλύπτουν συχνά κοντέινερ που περιέχουν τρόφιμα και χώρους ύπνου που οι συμμορίες χρησιμοποιούν για να κρυφτούν μέχρι να πάρουν τα ναρκωτικά, πρόσθεσε ο Janse.

Η Europol αναφέρει ότι εγκληματικές ομάδες χρησιμοποιούν μεγάλα λιμάνια όπως αυτά του Ρότερνταμ, του Αμβούργου και κυρίως της Αμβέρσας για να φέρουν κοκαΐνη στην Ολλανδία, όπου στη συνέχεια πάει σε όλη την Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη προσφορά κοκαΐνης, ιδιαίτερα από την Κολομβία.

“Το επίκεντρο της ευρωπαϊκής αγοράς κοκαΐνης έχει μετατοπιστεί προς τα βόρεια”, ανέφερε η Ευρωπόλ σε έκθεση 27 σελίδων που συνυπογράφηκε με το γραφείο ναρκωτικών και εγκλημάτων του ΟΗΕ στη Βιέννη (UNODC).

Διαβάστε ακόμα