Πειραιάς
15°C

Σε χαμηλό 30 ετών οι πειρατικές επιθέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2022

Δημοσιεύθηκε στις

13/07/2022

από

Τα περιστατικά πειρατείας σε όλο τον κόσμο ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν 30 ετών για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Διεθνές Γραφείου Ναυτιλίας -ICC International Maritime Bureau (IMB), τα 58 περιστατικά πειρατείας που αναφέρθηκαν το πρώτο εξάμηνο ήταν τα χαμηλότερα από το 1994.

Το πρώτο 6μηνο του 2022, το κέντρο αναφοράς για την πειρατεία ανέφερε ότι υπήρξαν 55 περιστατικά επιβίβασης, δυο απόπειρες επιθέσεων ενώ κατάφεραν και και φορά να καταλάβουν το πλοίο.

Ο διευθυντής του IMB Michael Howlett δήλωσε: «Δεν είναι μόνο καλά νέα για τους ναυτικούς και τη ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά και θετικά νέα για το εμπόριο που προάγει την οικονομική ανάπτυξη. Αλλά η ναυτιλιακή κοινότητα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση. Ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις και τις ανταποκρινόμενες αρχές να συνεχίσουν τις περιπολίες τους οι οποίες δημιουργούν αποτρεπτικό αποτέλεσμα».

Ο Κόλπος της Γουινέας και τα Στενά της Σιγκαπούρης ήταν οι δύο περιοχές με τον υψηλότερο αριθμό επιθέσεων τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
15°C