Πειραιάς
22°C

Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έμεινε ακυβέρνητο μετά από έκρηξη στο μηχανοστάσιο

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων EF AVA υπέστη έκρηξη στο μηχανοστάσιο το πρωί της 24ης Οκτωβρίου, περίπου 25 ν.μ. ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Ισλανδίας, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το Ίμιγχαμ προς το Ρέικιαβικ.

Δημοσιεύθηκε στις

25/10/2022

από

Την έκρηξη ακολούθησε πολύς καπνός που γέμισε το μηχανοστάσιο. Το ισλανδικό σκάφος της ακτοφυλακής THOR έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει, ενώ ελικόπτερα ήταν σε ετοιμότητα για να μεταφέρουν πυροσβέστες στο πλοίο.

Το πλήρωμα έθεσε υπό έλεγχο την κατάσταση και δεν χρειάστηκαν πυροσβέστες. Όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το THOR έφτασε στο πλοίο και σύμφωνα με το ίχνος της πορείας του το συνόδευσε. Το EF AVA με το THOR, βρίσκεται μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 0350 UTC, έπλεε με ταχύτητα 6-7 κόμβων.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
22°C