Πειραιάς
24°C

Εμπλοκή κάβου άφησε δεξαμενόπλοιο ακυβέρνητο στη Σαλαμίνα

Εμπλοκή κάβου άφησε δεξαμενόπλοιο ακυβέρνητο στη Σαλαμίνα τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, κινητοποιώντας τις Λιμενικές Αρχές Σαρωνικού και Πειραιά.

Δημοσιεύθηκε στις

19/08/2025

από

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Σαρωνικού και του Πειραιά ότι ένα δεξαμενόπλοιο (Δ/Ξ) ελληνικής σημαίας, με 11 μέλη πληρώματος, έπλεε ακυβέρνητο λόγω εμπλοκής κάβου στη προπέλα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σαλαμίνας.

Αμέσως στο σημείο μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής. Κατόπιν απεμπλοκής του κάβου, το Δ/Ξ κατέπλευσε αυτοδύναμα σε εγκαταστάσεις στο Πέραμα, ενώ από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

Κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί έγινε άρση της απαγόρευσης του.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
24°C