Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας για περιστατικό επακούμβησης μεταξύ δύο φορτηγών πλοίων (Φ/Γ) εντός του εμπορικού λιμένα Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα, Φ/Γ ελληνικής σημαίας, κατά τη διαδικασία του κατάπλου του, επακούμβησε με τη δεξιά πλευρά του στη δεξιά πλευρά Φ/Γ σημαίας Ιταλίας, το οποίο διενεργούσε εκφόρτωση του φορτίου του. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων στα πλοία.
Άμεσα, στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (Τ.Κ.Ε.Π.) Χαλκίδας διενήργησαν επιθεώρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές και στα δύο πλοία. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των Φ/Γ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Επιπλέον, συνελήφθη η πλοίαρχος του Φ/Γ ελληνικής σημαίας, για παράβαση των άρθρων 291, 306 & 378 του Ποινικού Κώδικα (Π.Κ.), σε συνδυασμό με το άρθρο 225 του Ν.Δ. 187/73 (Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου – Κ.Δ.Ν.Δ.).
















