Σε συνέχεια των επιθέσεων στα εμπορικά πλοία, το Ιράν επιτέθηκε σε δεξαμενόπλοιο με σημαία ΗΠΑ το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι και όχι εν πλω.
Πιο συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο Stena Imperative χτυπήθηκε από δύο βλήματα ενώ ήταν δεμένο στο Μπαχρέιν, έχοντας σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά η οποία ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Από την επίθεση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός μεταξύ των μελών του πληρώματος. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για το ν εργαζόμενο στο ναυπηγείο ο οποίος έχασε την ζωή του ενώ δύο ακόμα τραυματίστηκαν.
Το Stena Imperative αποτελεί μέρος του Προγράμματος Ασφάλειας Δεξαμενόπλοιων των ΗΠΑ – ενός στόλου εμπορικών δεξαμενόπλοιων που μπορούν να κληθούν για να υποστηρίξουν την αμερικανική στρατιωτική εφοδιαστική κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.
Όταν τα εμπορικά πλοία δέχονται επιθέσεις μέσα στο λιμάνι, η εικόνα του κινδύνου για την παγκόσμια ναυτιλία αλλάζει πολύ γρήγορα.
Τα λιμάνια υποτίθεται ότι είναι το ασφαλέστερο μέρος του ταξιδιού. Φαίνεται όμως ότι ακόμη και αυτό θα αποτελέσει παρελθόν. Δυστυχώς έχουμε μπει σε μια νέα εποχή, επικίνδυνη και χωρίς κανένας να νοιάζεται για τις ζωές αθώων ανθρώπων.
















