Πειραιάς
15°C

Βόλος: Χωρίς Πλοίαρχο φορτηγό πλοίο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από το Λιμενικό

Δημοσιεύθηκε στις

30/03/2026

από

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου απαγόρευσαν τον απόπλου ενός φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Παλάου, το οποίο είναι ελλιμενισμένο σε λιμενικές εγκαταστάσεις στην Αμαλιάπολη Βόλου, λόγω ελλιπούς σύνθεσης, έπειτα από απόλυση του Πλοιάρχου του.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αμαλιάπολης Βόλου ότι ο 61χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος (υπήκοος Αζερμπαϊτζάν), ο οποίος είχε μεταφερθεί, λόγω ασθένειας, τις μεσημβρινές ώρες χθες, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, έχρηζε περαιτέρω νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ακολούθως, από τη Λιμενική Αρχή της Αμαλιάπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της οργανικής του σύνθεσης.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
15°C