Αδαμ Πολέμης: Συμφωνία διάλυσης του παλιότερου VLCC

adam_polemis_

Ο Αδάμ Πολέμης φέρεται να έστειλε για διάλυση το παλαιότερο από τα έξι VLCCs του.

Μεσιτικές πηγές αναφέρουν πως το χωρητικότητας 297.200-dwt New Progress (με έτος κατασκευής το 1994) έχει σταλεί για παλιοσίδερα σε μια παραλία στο Πακιστάν.

Η τιμή πώλησης που ακούγεται κυμαίνεται στα 515 δολάρια ανά ldt, η οποία αποφέρει συνολικά περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία του Πολέμη, New Shipping.

Το ποσό αυτό υπολείπεται της τελευταίας διάλυσης VLCC, του χωρητικότητας 307.000-dwt Hebei Mountain (κατασκευάστηκε το 1995) για συνολικά 526 δολάρια ανά ldt, ή 21,9 εκατομμύρια.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι εξακολουθεί να είναι η δεύτερη υψηλότερη τιμή διάλυσης που καταβάλλεται για ένα VLCC το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής μεσιτικής Intermodal το πλοίο της New Shipping είναι το 13ο VLCC που θα διαλυθεί αυτό το έτος.

Η Νέα Shipping ιδρύθηκε φέτος, από τη στιγμή που ο Αδάμ Πολέμης και ο αδελφός του Σπύρος χώρισαν τους δρόμους τους μετά από 40 χρόνια στην ίδια επιχείρηση.

Η New Shipping -πριν από το κλείσιμο της συμφωνίας διάλυσης- είχε ένα στόλο 26 πλοίων (12 bulkers και 14 τανκερ), η συνολική αξία του οποίου εκτιμάται στα 693,3 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα