Στην απόκτηση ναυτιλιακών χαρτοφυλακίων στοχεύει η Aegean Baltic Bank

Στην απόκτηση δανειακών ναυτιλιακών χαρτοφυλακίων στοχεύει η διοίκηση της Aegean Baltic Βank.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Θεόδωρο Αφθονίδη, (φωτό) η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ναυτιλιακά δανειακά χαρτοφυλάκια, τα οποία αναμένεται να πουληθούν τον επόμενο χρόνο από τράπεζες που θέλουν να μειώσουν τη έκθεσή τους στη ναυτιλία.

Πάντως, μέχρι τώρα οι διεθνείς τράπεζες αποφεύγουν μία τέτοια κίνηση, γιατί θα υποχρεωθούν να εγγράψουν μεγάλες ζημιές.

Η Aegean Baltic Bank, που στις αρχές Δεκεμβρίου, συμπλήρωσε 10 χρόνια λειτουργίας στην ελληνική τραπεζική αγορά,έχει καταφέρει, τα τρία τελευταία χρόνια, να αυξήσει κατά 30% το προσωπικό της, να ιδρύσει κατάστημα στον Πειραιά και, επίσης, ένα Τμήμα Ειδικών Τραπεζικών Εργασιών, το οποίο στοχεύει στην παροχή επιπλέον υπηρεσιών προς τους πελάτες της τράπεζας, όπως είναι συμβουλευτικές υπηρεσίες, εξεύρεσης νέων κεφαλαίων για πλοιοκτήτες, δημιουργία κοινοπρακτικών δανείων με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών κ.ά.

H Aegean Baltic, όπως σημειώνει ο κ. Αφθονίδης, έχει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, άνω του 30%, καθώς και υψηλής ποιότητας δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Παρά το μικρό μέγεθος της τράπεζας της οποίας το συνολικό ενεργητικό της φθάνει τα 350 εκατ. ευρώ περίπου, η Aegean Baltic έχει αναγνωρισμένο brand name και ένα ισχυρό ιστορικό στην οργάνωση και διαχείριση κοινοπρακτικών ναυτιλιακών δανείων.

Ο κ. Αφθονίδης αναφέρει ότι περί τα 5,5 δισ. δολ. ναυτιλιακών δανείων έχουν οργανωθεί από την τράπεζα, από την έναρξη της λειτουργίας της, εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ έχουν χορηγηθεί από την ίδια την τράπεζα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα