Αγνοείται Ρώσος αρχιμηχανικός στον Κόλπο του Μεξικού

elia_agoeitai_arximixanikos_

Η επιχείρηση αναζήτησης μιας ομάδας διάσωσης και του Αμερικάνικου Λιμενικού για έναν αγνοούμενο αρχιμηχανικός του τάνκερ Elia που εξαφανίστηκε πριν από 2 μέρες στο Κόλπο του Μεξικού, συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αξιωματικών υπηρεσίας του Corpus Christi, το μέλος του πληρώματος του -μήκους 244 μέτρων και νηολογημένου στη Λιβερία- δεξαμενόπλοιου Elia, ένας 47χρονος Ρώσος αρχιμηχανικός, ειδώθηκε τελευταία φορά στις 10:10 π.μ., αλλά δεν εμφανίστηκε αφού αναζητήθηκε κατά τις 10:30 πμ.

Εκείνη τη στιγμή, το χωρητικότητας 115.338 dwt Aframax έπλεε σε απόσταση 20 μιλιών περίπου από την ακτή, με κατεύθυνση το λιμάνι Aransas του Τέξας.

Ένα HU-25 Falcon αεροπλάνο με βάση το Corpus Christi, ένα ελικόπτερο και μια μήκους 14 μέτρων διασωστική βάρκα με βάση στο Port Aransas στάλθηκαν από το Λιμενικό του Χιούστον να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Μια διασωστική ομάδα του Corpus Christi συμμετέχει επίσης στην επιχείρηση.

Η εκπρόσωπος του Αμερικάνικου Λιμενικού, Margaret Kratz δήλωσε στις 8 Ιουλίου: “Έχουμε αποστείλει το Amberjack, ένα μήκους 26 μέτρων περιπολικό σκάφος και ένα ελικόπτερο για να διεξάγουν την επιχείρηση αναζήτησης. Εάν το πλήρωμα δεν καταφέρει να εντοπίσει τον 47χρονο ρωσικό ναυτικό πριν νυχτώσει, το Amberjack θα συνεχίσει να ψάχνει όλη τη νύχτα”.

Δήλωσε επίσης ότι το Αμερικάνικο Λιμενικό πρόκειται να επαναξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση, αμέσως μόλις επιστρέψουν οι διασωστικές ομάδες, για να καθορίσουν πόσο καιρό η αναζήτηση θα συνεχιστεί. Πρόσθεσε τέλος ότι δεν έχουν ανακοινώσει το όνομα του αγνοούμενου Ρώσου αρχιμηχανικού του Elia, επειδή δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί οι πλησιέστεροι συγγενείς του.

Διαβάστε ακόμα