Αγορά δύο φορτηγών πλοίων cape size για την Stealth Maritime του Χάρη Βαφιά

Ο Έλληνας εφοπλιστής Χάρης Βαφιάς πρόσθεσε δύο φορτηγά πλοία cape size στο στόλο της Stealth Maritime, ανεβάζοντας τον αριθμό του συγκεκριμένου τύπου πλοίων στα τρία.

Πολλοί μεσίτες αναφέρουν ότι η Stealth Maritime έχει προσθέσει το ιαπωνικής κατασκευής του 2011 Aquafortune, μεταφορικής ικανότητας 174.000 dwt. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο που κατασκευάστηκε από τη Ναμούρα κόστισε 27,3 εκατομμύρια δολάρια. Το πλοίο έχει μετονομαστεί σε Cape Aria.

Η τελευταία φορά που πουλήθηκε ένα παρόμοιο πλοίο ιαπωνικής κατασκευής ήταν τον Σεπτέμβριο, όταν η τιμή έφτασε λίγο κάτω από τα 30 εκατομμύρια δολάρια για το 10 χρόνων Frontier Triumph, μεταφορικής ικανότητας 180.000 dwt.

Η Stealth Maritime πρόσθεσε επίσης ένα πλοίο από την H-Line Shipping της Νότιας Κορέας, το Hl Shinboryeong, ένα πλοίο μεταφορικής ικανότητας τους 179.000 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Hyundai Samho για περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια.Ττο πλοίο μετονομάστηκε σε Cape of Good Hope.

Ο κ. Βαφιάς έχει ακόμη ένα πλοίο cape size που αναφέρεται στην αρχική σελίδα της Stealth Maritime. Το μεταφορικής ικανότητας πλοίο των 177.000 dwt κατασκευάστηκε το 2010.

Διαβάστε ακόμα