Αγορά τριών πλοίων μεταφοράς LNG από την «GasLog»

gaslog_agora_lng_

Η GasLog Ltd ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά τριών πλοίων μεταφοράς LNG από τη Methane Services Ltd. (MSL), θυγατρική της BG Group, τα οποία θα ναυλωθούν πίσω στην MSL αρχικά για περίπου έξι χρόνια. Η MSL έχει επιλογές να παρατείνει τη διάρκεια των ναυλώσεων για δύο από τα πλοία για χρονικό διάστημα από τρία ως πέντε χρόνια.

Είχε προηγουμένως ανακοινωθεί ότι κάθε ένα από τα τρία πλοία θα ναυλωθεί πίσω στην MSL για περίοδο έξι ετών. Ωστόσο, μετά από περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την BG Group, οι ναυλώσεις των τριών πλοίων θα πρέπει έχουν διάρκεια 5,5 ετών, 6 ετών και 6,5 ετών, έτσι ώστε τα τρία πλοία να μην επιστραφούν την ίδια στιγμή.

Ο Paul Wogan, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog, σχολίασε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής που φέρνει και αυτά τα τρία πλοία στο στόλο της GasLog. Η εξαγορά αυξάνει το μέγεθος του στόλου που μας ανήκει εξ ολοκλήρου σε 18 σκάφη με 11 με από αυτά τα πλοία να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νερό. Επίσης, η συναλλαγή αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερο την μακροχρόνια σχέση μας με την BG Group”.

Για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η GasLog έχει εκταμιεύσει 325,5 εκατομμύρια δολάρια πιστωτικής διευκόλυνσης από τη Citibank, ενώ κάλυψε το υπόλοιπο των 468 εκατ. δολαρίων (465 εκατ. δολάρια από τα οποία καταβλήθηκαν κατά το κλείσιμο) με μετρητά από την προσφορά μετοχών που ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο του 2014.

Διαβάστε ακόμα