Πειραιάς
24°C

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Ocean Rig του Γιώργου Οικονόμου

Δημοσιεύθηκε στις

31/03/2017

από

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Δευτέρα, στο αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης η ναυτιλιακή εταιρεία Ocean Rig συμφερόντων Γιώργου Οικονόμου. Η εταιρεία που έχει έδρα στην Κύπρο σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις έχει δανεισμό ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία αιτείται την ένταξή της στον πτωχευτικό κώδικα στο άρθρο 15 που προστατεύει μία ξένη εταιρεία, όπως η κυπριακή Ocean Rig από τους πιστωτές της. Η μετοχή της κύλησε κατά 36,4% στα 46 σέντς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη ήρθε σε συμφωνία με τους πιστωτές της που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 72% του συνολικού δανεισμού της.

Ο Γιώργος Οικονόμου είχε δηλώσει ότι η εταιρεία θα έψαχνε για εναλλακτικές λύσεις όπως μία πιθανή αναδιοργάνωση κάτω από τον πτωχευτικό κώδικα των ΗΠΑ.

Η εταιρεία έχει στόλο από 13 πλοία εκ των οποίων τα 11 είναι drillships.

newmoney.gr

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
24°C