Ακινητοποιημένο παραμένει το «Aqua Jewel»

aqua_jewel_nel_aktoploia_

«Απών» από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, από τις 11 Οκτωβρίου, είναι το AQUA JEWEL προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων των νησιών.

Σημειώνεται ότι από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, έχει πλέον απομείνει ένα μόνο πλοίο, το E/Γ-Ο/Γ Aqua Spirit της ίδιας εταιρείας, με αποτέλεσμα και πάλι αρκετά νησιά να παραμένουν ακάλυπτα.

Για το θέμα αυτό κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε ερώτηση pρος τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου σχετικά με την ακινητοποίηση του Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL:

“Ανησυχία στους κατοίκους των Κυκλάδων έχει προκαλέσει η απουσία από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL από τις 11 Οκτωβρίου. Η εταιρεία επικαλείται βλάβη στην κύρια μηχανή του πλοίου, με αποτέλεσμα αυτό να έχει ακινητοποιηθεί.

Ειδικότερα, η ΝEL LINES στις 11/10/2014, με δελτίο τύπου της γνωστοποίησε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου της. Δυο μέρες αργότερα, στις 13/10/2014, η εταιρεία με νεώτερο δελτίο τύπου έκανε γνωστό ότι το πλοίο δεν θα εκτελούσε τα δρομολόγια του έως και τις 22/10/2014 και ότι για την αποκατάσταση της βλάβης και τη συνέχιση των δρομολογίων θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αβεβαιότητα και η ανησυχία των κατοίκων των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, έχει πλέον απομείνει ένα μόνο πλοίο, το E/Γ-Ο/Γ Aqua Spirit της ίδιας εταιρείας, με αποτέλεσμα και πάλι αρκετά νησιά να παραμένουν ακάλυπτα.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:

Α) Τι μέτρα πρόκειται να λάβει, έτσι ώστε να υπάρξει από την εταιρεία άμεση ενημέρωση για την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και για την επαναφορά ή μη του πλοίου στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια;

Β) Σε περίπτωση αδυναμίας συνέχισης του πλοίου στα συγκεκριμένα δρομολόγια, τι θα πράξει το υπουργείο, ώστε να καλυφθεί το κενό;”

Διαβάστε ακόμα