Ακτιβιστές για την αλλαγή του κλίματος έκλεισαν το μεγαλύτερο λιμάνι εξαγωγής άνθρακα στον κόσμο!

Το βράδυ της Τρίτης που μας πέρασε, δύο γυναίκες ακτιβίστριες, η Hannah 21 ετών και Zianna 28 ετών μπήκαν στο λιμάνι του Newcastle, ανέβηκαν στην κορυφή ενός μηχανήματος και κρεμάστηκαν χρησιμοποιώντας σχοινιά.

Αυτό οδήγησε στη διακοπή των εργασιών στη μεγαλύτερη εγκατάσταση εξαγωγής άνθρακα στον κόσμο. Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να επιστήσουν την προσοχή στην ανησυχία τους ότι η Αυστραλία δεν έκανε αρκετά για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή. Στη ζωντανή διαδήλωση στο Facebook, μία από της διαδηλώτριες που κρεμόταν ψηλά είπε ότι η διαιώνιση της κλιματικής κρίσης στην Αυστραλία σκοτώνει ανθρώπους.

Αυτό ήταν μέρος της συνεχιζόμενης διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή στην Αυστραλία από την οργάνωση με το όνομα Blockade Australia. Οι διαδηλώσεις από την ομάδα έχουν πλέον εισέλθει στη δεύτερη εβδομάδα και υπήρξαν περιστατικά διακοπής των γραμμών τρένων γύρω από το λιμάνι του Νιούκαστλ. Ο Matt Kean, Υπουργός Περιβάλλοντος, είπε ότι αυτό που έγινε στο λιμάνι του New Castle ήταν εντελώς εκτός ορίων.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να τονίσει κανείς και να εκφράσει τις ανησυχίες του και να υποστηρίξει τις απόψεις του, αλλά ο κίνδυνος της ζωής των εργαζομένων δεν είναι ένας από αυτούς. Η εξόρυξη άνθρακα είναι από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Αυστραλίας και φέρνει σημαντική πηγή εισοδήματος από εξαγωγές στη χώρα. Το εμπόριο άνθρακα προσθέτει περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην αυστραλιανή οικονομία.

Λίγο μετά το live streaming στο Facebook, η δύο γυναίκες συνελήφθησαν από την αστυνομία. Ο ick Fuller, Αστυνομικός Επίτροπος της Νέας Ουαλίας είπε ότι αυτοί οι ακτιβιστές για το κλίμα κινδυνεύουν με κατηγορίες που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στη φυλακή με την ποινή τους να φτάνει τα 25 χρόνια.

Το δικαστήριο επέβαλε στη Hannah κοινωφελή εργασία μαζί με πρόστιμο. Το δικαστήριο διέταξε τη Zianna να μην συναναστρέφεται με τους διαδηλωτές για τα επόμενα δύο χρόνια. Η Hannah παραμένει στη φυλακή μαζί με άλλους διαδηλωτές.

Διαβάστε ακόμα