Ακτοφυλακή ΗΠΑ: Το κρουαζιερόπλοιο HARMONY OF THE SEAS παραβίασε τη ζώνη ασφαλείας της εκτόξευσης πυραύλου της SpaceX

Η έρευνα της αμερικανικής ακτοφυλακής για το θέμα με το κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean , το HARMONY OF THE SEAS, που παραβίασε την ζώνη ασφαλείας της περιοχής εκτόξευσης πυραύλων του Cape Canaveral ολοκληρώθηκε.

Η αμερικανική ακτοφυλακή έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πλοίο εισήλθε στη ζώνη απαγόρευσης χωρίς άδεια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της εκτόξευσης πυραύλου που ήταν προγραμματισμένη εκείνη την στιγμή. Το περιστατικό έγινε στα τέλη Ιανουαρίου.

Μετά από δύο περιπτώσεις αναβολής της εκτόξευσης λόγω κακοκαιρίας, η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί τελικά για τις 30 Ιανουαρίου, αλλά αναγκάστηκε να αναβληθεί και πάλι, αυτή την φορά λόγω του κρουαζιερόπλοιου HARMONY OF THE SEAS που μπήκε στη ζώνη ασφαλείας.

Η ακτοφυλακή είχε προκαθορίσει τη ζώνη ασφαλείας και είχε ενημερώσει τους ναυτικούς ότι η καθορισμένη περιοχή θα ήταν κλειστή κατά την εκτόξευση από τις 16:00 έως τις 1845.

Η περιοχή κάτω και γύρω από την τροχιά του πυραύλου επισημαίνεται ως ζώνη ασφαλείας για την προστασία της ζωής και της περιουσίας σε περίπτωση κάποιας ενδεχόμενης έκρηξης και του κινδύνου πτώσης των συντριμμιών στο έδαφος.

Ο Mark Vlaun, Διοικητής της ακτοφυλακής, Jacksonville, μίλησε σε μια βιομηχανική συγκέντρωση ότι εργάζονται για βρουν περισσότερους τρόπους ενημέρωσης των διαχειριστών πλοίων και των πληρωμάτων σχετικά με τις πληροφορίες της ζώνης ασφαλείας.

Ανέφερε επίσης ότι εξετάζουν την αλλαγή των διαστάσεων των ζωνών ασφαλείας και τη δημιουργία καθορισμένων διαδρομών ναυσιπλοΐας για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις του κλεισίματος στο εμπόριο.

Διαβάστε ακόμα